БК «Волиньбаскет» запросили до Суперліги України-2015/16!

Надзвичайно радісна новина надійшла з Національної федерації баскетболу України. Провідна баскетбольна організація країни надіслала листа спортивному директору БК «Волиньбаскет» Сергію Смітюху, в якому керманичі вітчизняного баскетболу визнають заслугу луцького клубу в розвитку й популяризації  цього виду спорту, а також зазначають, що рівень клубу відповідає вимогам клубів Суперліги України. Тож Федерація баскетболу України пропонує волинянам в наступному сезоні спробувати свої сили в найсильнішому чемпіонаті країни.

 

 

Що це означає? Річ у тім, що згідно регламенту, якщо команда, що посіла перше місце у Вищій лізі України, не має змогу підвищитись у класі, то ФБУ може запропонувати комусь із клубів, що посіли нижче місце, однак тільки за умови відповідності критеріїв того-таки клубу рівню суперліги. А команда, що стала чемпіоном вишки - «Авангард» (Київ) – поки призупинила своє існування в середовищі професіоналів.

 

 

Те, що ФБУ запросила «Волиньбаскет» означає лише те, що луцька команда справді доросла до Суперліги України. Однак погодиться БК чи ні – ми запитали у спортивного директора «Волиньбаскета» Сергія Смітюха.

 

 

- Насправді, ще достеменно невідомо – якого формату буде турнір, скільки там гратиме колективів і які будуть бюджети учасників, - зазначив баскетбольний функціонер. – Це все буде вимальовуватись орієнтовно в серпні. Якщо читачів «ВолиньСпорту» цікавить питання фінансів – чи потягнемо ми? То тут адекватно буде сказати так – який матимемо бюджет, такі й відповідно ставитимемо завдання. Звісно, ми дуже раді такому визнанню від ФБУ, тут нічого душею кривити, і це свідчить про те, що клуб зі свого боку виконав той багаторічний обсяг роботи, щоб відповідати рівню суперліги.

 

 

Від себе додамо, що годі казати чи матиме ще коли-небудь обласний центр Волині такий чудовий шанс прийняти ігри Суперліги України. Гадаю, у вболівальників вже невеличкий кураж від того, що є ймовірність побачити в Луцьку найкращі команди та найсильніших гравців України.

 

Головне тепер – не проґавити цей шанс. Упевнені, що на перший план вийде питання залу для домашніх ігор. Певна річ, змагання такого рівня може приймати тільки найкращий майданчик Волині – ОДЮСШ.  Либонь, це й стане визначальним фактором – буде в Луцьку Суперліга України з баскетболу чи ні.

 

 

Тому сподіваємося, що питання залу ОДЮСШ  таки позитивно вирішиться для «Волиньбаскета», а відтак волинський баскетбол вийде на якісно новий рівень у своїй історії.

Схожі матеріали

26 серпня 2018, 18:23
У Червонограді відбувся баскетбольний турнір, присвячений традиційному святу цього гірничого львівського міста – Дню шахтаря.     За...
15 жовтня 2018, 20:47
Черговий спарений тур в рамках Вищої ліги України з баскетболу "Старий Луцьк-Університет" проводив удома проти другої команди "Хіміка...
10 листопада 2014, 10:42
Приємна звістка надійшла для всіх баскетбольних вболівальників. Нарешті стартує Вища ліга України з баскетболу сезону-2014/15. І...