У Запоріжжі проти «Волиньбаскета» зіграли відеоповтор та овертайм - 101:96

Протистояння «Запоріжжя» й «Волиньбаскета» ніяк не можна вважати зустріччю невідомих суперників. У господарів грає минулорічний «волинянин» Олег Рудаков, а за гостей виступають добре відомі тренерам запорожців Іван Тимощук та Денис Кошовець. Тож про принциповість цієї дуелі саме для цих виконавців говорити не доводиться.

 

 

Майже дві стартові хвилини команди не могли розмочити рахунок, поки Микола Полюляк не реалізував два штрафні кидки.  Трохи оговтавшись, «Запоріжжя» спробувало піти у відрив, однак Тимощук та Полюляк були категорично не згодні з таким раннім ривком.  Тож половина чверті пройшла, а цифри на  табло горіли всього 7:10.

 

 

Почалася справжня перестрілка з дальньої дистанції – хтось влучав, хтось ні, однак загальну планку результативності опоненти підняли. Тож підсумок чверті – 23:22.

 

 

Друга чверть ознаменувалася тим, що «Запоріжжя» зменшило відсоток браку, а от «Волиньбаскет-WOG» ну нічого не міг вдіяти з промахами з-під кільця та помилками при передачах. Плюс  до цього Едуард Федчук після домашнього матчу з «Миколаєвом» почав значно менше кидати, а більше віддавав паси, інколи не зовсім виправдано.

 

 

За рахунку 36:29 наставник лучан Дмитро Чайковський змушений був брати тайм-аут, адже на майданчику гравці його не чули.  Коли ж волиняни підтягнулись 38:35, то паузу вже взяв Дмитро Щиглинський.

 

 

У ці хвилини вкотре надзвичайно потужно зіграв Іван Тимощук, який просто-таки завів одноклубників своїм куражем.  Тому на велику перерву суперники пішли за 40:43 на користь БК «Волиньбаскет-WOG».

 

 

З початком третьої чверті команди підтримали  заданий темп, Федчук, немовби почувши нас, почав закидати трюльники.  «Запоріжжя» ж у свою чергу також точно било з-за дуги, а також реалізовувало 2+1. За такого шаленого темпу помилки сприймалися як щось випадкове. Увесь період лучани вели в рахунку і навіть ще на три бали збільшили перевагу – 58:64.

 

 

У четвертій 10-хвилинці господарі відразу кинулись вперед, а тут ще й Віктор Герасимчук назбирав п’ять фолів і поступився місцем на майданчику Михайлу Нейжмаку.  Відтак, за дві хвилини відрив нівелювався й суперники почали йти більш-менш рівно.

 

 

За п’ять хвилин до завершення основного часу вже «Запоріжжя» зуміло вирватись уперед 71:70, а вже за  1:24 на табло горіли вперті 76:76.

 

 

За 36 секунд Тимощук зрівняв та вивів уперед (2+1)– 78:79. Далі були гойдалки 80:79, 80:81. А на останній секунді при 80:82 «козаки» закинули. Арбітри попросили відео для повтору, вагалися хвилин з десять… і призначили овертайм.

 

 

В додатковій 5-хвилинці у гравців БК «Волиньбаскет-WOG», схоже, закінчились сили й вони опустили руки. Так, були триочкові від Федчука та Кошовця, але, але, але…  101:96 (ОТ).

 

 

Що ж, здавалося, що не може бути більш прикрої поразки, ніж від «Миколаєва». А ні, - може. Однак однозначно записуємо в актив цю гру Тимощуку, Кошовцю, Полюляку, які провели поки кращий матч у нинішньому сезоні.

Прес-служба БК «Волиньбаскет-WOG»

Схожі матеріали

18 квітня 2015, 16:33
Друга зустріч лучан та кіровоградців почалася без особливих «телячих ніжностей», і команди відразу без розвідки почали бомбардували...
09 серпня 2021, 11:42
Команда "Промбудсфера" цього разу зуміла не просто потрапити в призову трійку Чемпіонату України з баскетболу 3х3, а нарешті вибороти...
31 березня 2015, 15:42
28 березня 2015 року в нововолинському  Будинку спорту СОК «Шахтар» Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для...